Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Svatba na Srí Lance

Svatba je bezesporu jedním z nejkrásnějších dnů v životě nevěsty. Nezáleží na tom, zda-li řekne „ano“ svému vyvolenému v kostele či na radnici, ale proč nezkusit trochu netradiční a exotikou zavánějící svatbu? A proč tak neučinit právě na Srí Lance, která je považována za jednu z nejoblíbenějších zámořských svatebních destinací na světě?

Pravda, před dnem D budete mít trochu běhání po úřadech, protože pokud se rozhodnete realizovat svůj svatební den v cizině, musíte mít s sebou množství potvrzených dokumentů, ale za ten nezapomenutelný a romantický zážitek to jistě stojí.

Co tedy musíte splnit, abyste mohli vstoupit do svazku manželského se svou vyvolenou či vyvoleným v cizině?
Nejprve je potřeba si rozmyslet, v jakém hotelu se ubytujete, a tam poslat měsíc před svatbou dokumenty, které zahrnují:

  • Fotokopie rodného listu (originál bude potřeba ukázat před svatbou)
  • fotokopie platného pasu (originál bude potřeba ukázat před svatbou)
  • jména, adresy a povolání snoubenců
  • jména, adresy a povolání rodičů
  • prohlášení potvrzující manželský status nevěsty a ženicha před svatbou, podepsaný advokátem a označený razítkem
  • pokud je někdo ze dvojice rozvedený, musí být doložen konečný rozsudek o rozvodu
  • pokud je někdo ze dvojice ovdovělý, musí být doložen úmrtní list
  • pokud si někdo ze dvojice měnil jméno před svatbou, musí být doloženo legální potvrzení o změně jména

Poté už jenom stačí vybrat si tradiční svatební oděv saree (na bohaté, bílé svatební šaty raději vůbec nepomýšlejte) a vhodné místo pro sňatek (doporučujeme např. pláže Bentota a Negombo či vysočiny Belihuloya a Hatton) a den snů může začít.

Je tradicí, že se snoubenci hodinu před obřadem připraví na pokoji, kde si je následně vyzvednou kandyjští bubeníci a tanečníci. Ženich je nejprve odveden k poruwě (vyzdobenému místu obřadu), kde se krátce poté dostaví i nevěsta. Během modliteb je nevěsta ovázána
bílým ubrusem, což je symbol početné rodiny. Poté následuje výměna prstýnků a listů s drobnými penízky. Pak jsou svázány malíčky snoubenců a dochází k polévání rýžovým vínem. Po několika dalších tradicích dochází ke zopakování svatebního slibu a podpisu svatebního listu. Ten je třeba superlegalizovat, jinak nebude právně platný v ČR. Duplikát svatebního certifikátu v angličtině vám bude poskytnut za poplatek $60.

Nutno dodat, že je Srí Lanka i vhodným místem pro líbanky. Vždyť právě tady na vás ze všech koutů dýchá romantická atmosféra. Zamilované chvilky si novomanželé mohou užít na plážích, ve stínech vysokých palem nebo během obdivováním nádherných přírodních scenérií z vrcholku hor. Ubytovat se mohou v některém z luxusních hotelů, kde si mohou dopřát příjemné masáže nebo cvičení jógy.


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist