Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Golf na Srí Lance

Srí Lanka je pro hráče golfu poměrně neznámým místem. Možná je to tím, že tady golf neprodělal tak ohromující rozmach, nicméně časy se mění a i tenhle na první pohled poněkud nenápadný ostrov se začíná těšit přízni golfových hráčů. Najdou totiž tady výborné zázemí, takže proč nezažít pohádkovou golfovou dovolenou ?

Tři golfová hřiště se nacházejí na různých místech ostrova – v Colombu, Nuwara Eliyi a Kandy.

 

Royal Colombo Golf Club

Royal Colombo Golf Club, třetí nejstarší golfové hřiště na světě, nabízí plochu o rozloze 96 akrů, kde je rozmístěno 18 nádherných jamek AR 71 s celkovou délkou 5 770 metrů. Samozřejmostí je i jasně zelená tráva a vysoké pinie, které dokreslují jedinečnou golfovou atmosféru. Typickými znaky hřiště jsou mimo jiné vodní překážky plné leknínových květů a železniční trať Kelani-Velley, která přímo křižuje hřiště. Golfový klub je navíc doplněn klubovnou v koloniálním stylu, kde se od 11 hodin podává vynikající západní a východní kuchyně.

Victoria International Golf and Country Resort

Victoria International Golf and Country Resort leží asi 40 minut od města Kandy a zhruba 110 kilometrů od hlavního města Colomba. Rezort je obklopen nádhernou krajinou Kandského pohoří a vodní nádrží Victoria Reservoir.
Místní krásy obdivuje i golfový architekt Donald Steel, kterého Srí Lanka zkrátka uchvátila. Není divu, že zde vytvořil jedno z nejhezčích golfových hřišť na asijském kontinentě. I tady se můžete zrelaxovat v kouzelné klubovně a dát si něco dobrého na zub nebo zakoupit nezbytné vybavení pro hráče. Když malinko sáhnete do úspor a ošidíte vaši peněženku o nějaké ty finance, můžete si užít jízdu ve Vokswagenu Caddy nebo v buggině pro čtyři osoby. Ideální golfovou dovolenou můžete zažít právě tady!

Nuwara Elliya Golf Club

Nuwara Elliya Golf Club je hřiště v centrální části Srí Lanky a rozkládá se na ploše 97 akrů. Hráčům je zde k dispozici 18 jamek, PAR 70. Zajímavostí je, že na šesti jamkách jsou přírodní vodní překážky. Budování tohoto nejhezčího a nejžádanějšího golfového hřiště započalo v roce 1889 a zahrnuje bar, jídelnu, halu na badminton a billiard. Ubytovat se tu můžete v některém z dvojlůžkových pokojů, které jsou doplněny i příslušenstvím. Svobodní pánové zcela jistě ocení i soukromé ubytování.


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Zatím 1 komentář k článku “Golf na Srí Lance”

  1. A nenašly by se nějaké fotografie z těch jednotlivých míst, kde se golf nabízí, docela by mne to zajímalo, jak to vypadá. Ikdyž vím, že fotky mohou být zavádějící, určitou představu o tom, jak golfové hřiště vypadá, poskytnou. Díky. Marek


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist