Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Sport a zábava na Srí Lance

Srí Lanka skýtá velké množství zábavy. Pokud patříte mezi sportovní nadšence, tak jste se ocitli na správném místě. Stejně tak nebudou ochuzeni ani milovníci golfu, pěší turistiky či ti, kteří své zážitky rádi zvěčňuji ve fotografiích. Možností vyžití je na ostrově tedy opravdu hodně, stačí si jen vybrat!

Potápění a šnorchlování na Srí Lance

Pěší turistika na Srí Lance

Horliví turisté, kteří si sice rádi odpočinou, ale také rádi protáhnou svalstvo, mohou vyrazit na nejeden zajímavý výlet do vysočiny. Mezi vyhlášená místa patří například nádherná oblast Belihuloya. Mezi další klíčové atrakce, kterých turisté rádi využívají, jsou řeky a vodopády, v jejichž okolí se nachází tolik populární stezky.
Během objevování srílanských přírodních krás určitě nemůžete zapomenout na návštěvu deštného pralesa Sinharaja, kde se dají uspořádat vlastní túry zaměřené na speciální téma či fyzickou úroveň účastníků.

Pokud zamíříte ke Kandy, rozhodně si nenechte ujít krásy horského hřebenu Knuckles Mountain Range. Tato oblast vám naskytne pohled na pět různých typů lesních porostů, široké spektrum vzácné a endemické fauny a flory, a v neposlední řadě jsou z ní vidět fascinující horské scenérie.

Cyklistika na Srí Lance

Užijte si trochu cyklistiky! Terén na Srí Lance k Vám bude přívětivý – stezky totiž většinou vedou plantážemi čaje, kaučukovníků a také koření. Ti, kteří si rádi dopřejí trochu adrenalinu, se mohou vydat do poněkud kopcovitější krajiny, kterou ostrov rovněž nabízí, ale tyto stezky jsou doporučovány spíše zkušenějším cyklistům.

Jízda na kajaku a na kánoi na Srí Lance

103 řek, velké množství mokřin, lagun a vzájemně propojených starodávných kanálů – takové je „vodní zázemí“ Srí Lanky. Bylo by tedy škoda, nesplavit nějakou tu řeku, co říkáte?

Jízda na koni na Srí Lance

Chcete se svézt na hřbetu koně Marwaliho? Chcete si vychutnat krásu ostrova z výšky a mít přitom pocit bezpečí? Pak byla Srí Lanka tou nejlepší volbou. Stačí si vybrat některou z nabízených lokalit, kde se na koních můžete projet (např. Ella, Yala, Bentota) a užít si příjemné chvilky za zvuku koňských kopyt.

Fotografování a filmování na Srí Lance

Jak už bylo několikrát zmíněno, Srí Lanka ponouká obrovské množství fascinujících míst, které musí každý vášnivý fotograf a filmař zachytit, a uchovat si tak vzpomínku na nezapomenutelné zážitky! Ostrov je těmto uměleckým duším nakloněn a jsou zde k dispozici programy zahrnující zkušenosti a znalosti místních specialistů. Objektem vašeho hledáčků se tedy na jejich doporučení mohou stát scenérie pláží nebo vysočin, stejně jako divoká zvěř či ptactvo v národních parcích a nebo kulturní památky.

Pozorování velryb a delfínů na Srí Lance

Srí Lanka je zahrnuta do chráněné oblasti Indického oceánu vyhlášené Mezinárodní velrybářskou komisí, protože právě v jejích vodách se vyskytuje 26 druhů žijících kytovců. Pozorovat delfíny a velryby můžete bohužel jen sezónně a lze tak učinit dvojím způsobem: buď si uděláte výlet na motorové či rybářské lodi, anebo využijete helikoptéru, popřípadě vodní letadlo. Pak už nezbývá, než si vybrat ideální lokalitu (doporučuje se hlavně západní pobřeží v oblasti od města Kalapitiya a oblast zvaná Trincomalee) a plně si vychutnat neopakovatelný zážitek!

Pozorování želv na Srí Lance

Pět ze sedmi mořských želv přichází na pobřeží Srí Lanky naklást svá vajíčka. Celý proces trvá zhruba tři hodiny a bohužel není snadné odhadnout, na kterém místě se želva rozhodne naklást svá vajíčka do připravené jámy v písku. Proto se doporučuje trochu obhlédnout okolí pláže a „vytipovat“ místečko, na které by mohla vodní želva eventuelně zavítat.

Pozorování ptáků na Srí Lance

Pro nikoho asi nebude příliš velkým překvapením, že je Srí Lanka nazývána ornitologickým rájem. Bylo zde totiž zaznamenáno až 427 druhů ptactva, přičemž neuvěřitelných 250 druhů zde trvale sídlí a dalších 23 druhů se tady endemicky vyskytuje. Mezi nejvhodnější oblasti pro pozorování ptactva se řadí rezervace Sinharaja Rain Forest a Adam´s Peak Wilderness Sanctuary.

U velkých jezer, ležících spíše v suché oblasti, můžete zahlédnout různé druhy kachen, kdežto mokřiny jsou domovem pro čápy, volavky nebo pelikány. V srpnu pak můžete na Srí Lance obdivovat migrující druhy ptactva. Počítejte tak s početnými hejny jespáků, čejek či rybáků. Oblasti lesů pak kralují především pěnice, drozdi a kukačky.


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist