Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Výlety na Srí Lance

Srí Lanka nabízí nejen nepřeberné množství krásných pláží a plantáží, ale také atrakce, které jen tak někde neuvidíte. Může se tedy velmi snadno stát, že zůstanete stát v němém úžasu nad tím, jak krásně si to příroda v dávných časech uměla „zařídit“. Vegetace i fauna je totiž na tomto ostrově opravdu bujná a pestrá. Stejně tak i historické památky jsou zde hojné a zasluhují neskonalý obdiv a pořádnou dávku vaší pozornosti.

 

Sloní průvod a sloní útulek

Slonů žije na Srí Lance poměrně dost a mnohé z nich můžete zahlédnout v národních parcích. Ti odvážnější se na nich dokonce mohou svézt. Nikde však neuvidíte pohromadě tolik slonů jako během tradičního červencového průvodu slonů, který se uskutečňuje během oslav Esala Perahera.

Sloní útulek, Srí LankaAž na šedesát slonů můžete vidět ve sloním útulku (Elephant Orphanage), který se nachází v Pinnewale. O opuštěné slony se zde starají jejich ošetřovatelé (mahauti), kteří mají osiřelým zvířatům zajistit dostatek potravy. Nutno dodat, že sloni se volně pohybují po areálu a zájmu návštěvníků se těší především slon Sam, který během války stoupl na nášlapnou minu a část pravé nohy mu musela být amputována. Avšak i s tímto handicapem umí Sam vcelku bez potíží žít. Mezi vrcholnou „atrakci“ je ve sloním útulku beze sporu řazena sloní koupel, která probíhá v nedaleké řece Ma Oya.

Vstupné do sloního útulku činí pro cizince zhruba 1000 LKR.

Největší div Srí Lanky? Sigiriya!

Sigiriya rock, Srí LankaJedná se o pevnost, která se řadí na seznam památek UNESCO. Nechte se strhnout krásou granitového monolitu, na jehož úpatí stála kdysi gigantická brána ve tvaru lva. Neváhejte a podstupte cestu po kamenných schodech, které vás dovedou až ke stěnám, které jsou vyzdobeny freskami polonahých krasavic, které v rukou drží ovoce nebo květiny. Vdechněte okouzlující atmosféru dávných let, která je doplněna zvláštní a tajemnou legendou. Vy, kteří milujete tajemstvím zastřenou historii i umění, tohle místo zkrátka nesmíte minout!

Královská botanická zahrada

Pokud máte slabost pro nádherné květiny, pak zřejmě neodoláte a navštívíte i proslulou Královskou botanickou zahradu, která se nachází poblíž Kandy. Můžete zde obdivovat tisíce keřů, stromů a dřevin, stejně jako tolik typické orchideje, vysoké palmy či bambusy. Kromě toho vaší pozornosti s největší pravděpodobností neunikne ani největší exemplář fíkusu benjaminu na světě, který se může pyšnit neuvěřitelnou rozlohou, která činí 1500 metrů čtverečných!

Lety balóny

Lety balóny patří na Srí Lance mezi relativně nové turistické atrakce. Nicméně i tak patří mezi velmi oblíbené aktivity. Vždyť, kdo by se nechtěl podívat na „útroby“ ostrova z výšky? Můžeme vám zaručit, že se jedná se o nezapomenutelnou podívanou, proto tuhle možnost, pokud se nebojíte výšek, rozhodně využijte.

Safari na Srí Lance

Safari, Srí LankaSloni, leopardi, lenochodi, medvědi i opice – všechna tato zvířata a mnohé další si budete moci prohlédnout ve srílanské safari. Prohlídku si můžete užit ve 4 WD jeep safari, přičemž jízdy se konají především ráno a později večer. Nebojte se podniknout cestu do jádra divoké přírody, určitě nebudete litovat!


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist