Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Potápění a šnorchlování na Srí Lance

Srí Lance je přisuzováno mnoho ojedinělých přívlastků. Jedním z nich je také označení „Perla Indického oceánu“. Není tedy divu, že oblíbenou aktivitou je tady šnorchlování a potápění. Vždyť, kdo by si nechtěl na vlastní oči prohlédnout korálové útesy, vraky lodí, anebo se přiblížit tropickým rybám? Vydejte se podél jižního pobřeží a všechny tyto přírodní úkazy vám budou nabídnuty v celé své kráse.

Na Srí Lance se nachází hned několik ideálních míst, kde si můžete užít trošku toho podmořského dobrodružství.

Hikkaduwa

patří mezi jedno z nejoblíbenějších míst pro šnorchlování. Jednak se může pyšnit impozantními korálovými útesy a jednak zde sídlí vyhlášená potápěčská škola. Rovněž můžete využít služeb zkušených PADI instruktorů, kteří vám budou nápomocni při vaší cestě pod mořskou hladinu.

Kalpitiya

je místem, které je nedotčeno turistickým ruchem. Přitom má však co nabídnout. Objevte zde největší korálový útes, který je domovem mnoha tropických ryb. Zahlédnout můžete ale i rejnoky, útesové žraloky a želvy.

Kirinda

je městem, které může být hrdé na nádherné pláže a buddhistickou svatyni. Samozřejmě, že šnorchlování a potápění jsou zde taktéž samozřejmostí, a to především v místech kolem vraku „Great Basses“ a kolem útesu „Great a Little Basses“. Toto město je rovněž proslaveno díky tomu, že v minulosti sloužilo jako pozemní základna pro skupinu Arthura C. Clarka, během potápění k již zmíněnému vraku „Great Basses“.

Weligama

se v 50.letech stala útočištěm pro spisovatele Paula Bowlese, který v tomto krásném městě plném pískových plážích, psal svou novelu. Místo je tedy ideální nejen pro sbírání literární invence, ale také pro potápění či surfování. Dodržuje se tady také tradice rybolovu a mezi oblíbené turistické atrakce patří projížďka na katamaránu.


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , , , ,



2 komentářů k článku “Potápění a šnorchlování na Srí Lance”

  1. Řekl bych že potápění i šnorchlování na Srí Lance je možná ježště lepší než v Egyptě. Aspoň to je teda můj názor. Každopádně je to super a už se těším až se tam zase někdy vrátím.

  2. Sport a zábava na Srí Lance | CestovníPortál.cz 24.02.2011 v 15:02

    [...] na klíč Nejnovější článkyPotápění a šnorchlování na Srí LanceGolf v EgyptěZdraví a zdravotní péče v Dominikánské republiceWellness v EgyptěPRO GURMÁNY [...]


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist