Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Pláže a koupání na Srí Lance

Ostrov je lemován 1 600 km nádherných pláží! Užijte si romantiku i adrenalin jak se patří a vydejte se na některou ze severních či jižních pláží. Že nevíte, kterou si vybrat? Pak si od nás nechte poradit a nebudete litovat.

 

Marawila – severní pláže

Zatoužíte-li po odpoledni stráveném na kouzelné písčité pláži, pak se rozhodně vydejte do Marawily, která vám tuto vaši tužbu beze zbytku splní! Marawila je příjemná rybářská vesnička, která se nachází zhruba 30 km od hlavního města Srí Lanky, Colomba, a která je častým cílem v hledáčku turistů. Jednak se totiž může pyšnit nádhernými plážemi, ale také zde můžete obdivovat překrásnou přírodní lagunu, která je přeplněna exotickou vegetací. Tyrkysové moře a palmy pak dokreslují tropickou atmosféru, kterou si v Marawile můžete vychutnat plnými doušky.

Pokud se neřadíte mezi ty, kteří jsou schopni strávit celé odpoledne v moři, nezoufejte! Marawila totiž nabízí i několik velice zajímavých atrakcí, které stojí za to si vyzkoušet. V první řadě můžete obdivovat batikované výrobky, které jsou pro tuto destinaci tolik typické, jednak si můžete zvýšit dávku adrenalinu během některého vodního sportu, který si v Marawile můžete vyzkoušet.

Jestliže Vás Marawila nadchne víc, než jste si původně mysleli, a chtěli byste tady strávit ještě pár hodin, dnů či týdnů, nic nebrání tomu, aby vaše přání bylo splněno. V destinaci se totiž nachází mnoho luxusních hotelů, přičemž mezi ty nejoblíbenější patří beze sporu CLUB PALM BAY či OLENKA BEACH HOTEL.

LAST MINUTE zájezdy MARAWILA

Negombo – severní pláže

Negombo je typické rybářské město, které se může chlubit fascinujícími a pitoreskními plážemi. Ty jsou zde dlouhé a rovné s pozvolným přístupem do vody. Není to romantika, co říkáte? Zlatavý písek, ve kterém se můžete celé dny nahřívat, jen perfektně dokresluje příjemné a nezapomenutelné chvilky, které na těchto plážích zažijete.

V tomto oblíbeném letovisku můžete mimo jiné obdivovat i dechberoucí lagunu, která je dlouhá neuvěřitelných 12 km, stejně jako můžete zkusit vyhledat zbytky holandského hřbitova, který zvědavci často vyhledávají především proto, že zarůstají banánovými palmami.

Srí LankaMilovníci historie si pak budou moci vychutnat atmosféru dávných dob, jakmile budou obdivovat staré domy v holandském stylu. V případě, že zatoužíte po netradičním zážitku, doporučujeme vám nasměrovat vaše další kroky kolem místního kanálu, který vede přes celé město souběžně s pobřežím a jeho celková délka činí 120 km.

Jak již jsem zmínila na začátku, Negombo ponouká návštěvníkům nejen krásné pláže, ale má také svou tradici, která souvisí s rybolovem. Mořské plody jsou zde tedy opravdovou pochoutkou, a abyste si na nich mohli pochutnat i vy, mladí rybáři se denně vydávají na lov na svých malých kánoích, které nazývají „oruvas“.

Jen v Negombo naleznete fascinující pláže, vzpomínky na doby dávno minulé a zároveň si vychutnáte i místní speciality. Proto, jestli právě zvažujete, která místa na Srí Lance navštívit, toto městečko by mělo být rozhodně na vašem seznamu.

LAST MINUTE zájezdy NEGOMBO

Ahungala – jižní pláže

je jedno z nejpopulárnějších srílanských středisek, které je známé díky svým dlouhým a širokým plážím oceánského typu. Užít si zde můžete kromě plavání a relaxace také plážové sporty. Za zábavou můžete vyrazit do pulzujících nočních ulic, kde velmi často hraje živá muzika.

LAST MINUTE zájezdy SRÍ LANKA

Bentota – jižní pláže

je srílanské pobřeží město, které se mezi turisty proslavilo především díky krásným plážím, kde můžete odpočívat tak dlouho, jak jen budete chtít. Bentota Beach je dokonce řazena mezi jednu z nejkrásnějších pláží světa. Jakmile dostatečně zregenerujete síly, můžete obdivovat třeba místní, neotřelou architekturu.

LAST MINUTE zájezdy BENTOTA

Beruwela – jižní pláže

Chcete se projít po písečných plážích se sypkým, místy zlatavým pískem? Pak se určitě vydejte do Beruwely! Stejně jako tomu je i u řady dalších destinací, i místní pláže jsou lemovány vysokými palmami. Ve volném čase se tu můžete věnovat potápění, surfingu a nebo obdivovat fascinující podmořský život. Přímo v Beruwele se nachází i slavná mešita Kachimalai, která určitě stojí za zhlédnutí.

LAST MINUTE zájezdy BERUWELA

Induruwa – jižní pláže

je krásné místo, které se může pyšnit klidnými plážemi i svou výhodnou polohou. Nachází se totiž několik kilometrů od Bentoty, na západním pobřeží Srí Lanky. Dalším plusem Induruwy beze sporu je, že disponuje klidnějším, tišším prostředím, kterým se některé srílanské pláže tak úplně pochlubit nemohou. Chcete-li tedy prožít klidnou, ničím nerušenou dovolenou, Induruwa na vás čeká s otevřenou náručí.

LAST MINUTE zájezdy SRÍ LANKA

Kalutara – jižní pláže

Kalutara, Srí Lanka43 km jižně od Colomba leží město Kalutara, které příchozí návštěvníky zcela jistě ohromí zlatými plážemi, které jsou lemovány palmami. V Kataluře mohou milovníci vodních sportů vyzkoušet vodní lyžování, surfing, windsurfing, stejně jako je zde možnost absolvovat kurzy potápění.

Kalatura byla v minulosti významným střediskem obchodu s kořením, dnes je však proslavena spíš díky svým nekonečným plážím, proutěným výrobkům a velkému množství buddhistických a hinduistických chrámů. Doporučujeme vám navštívit toto místo i v případě, že zatoužíte zastavit se u svatyně, u které se pomodlíte za klidnou cestu do vašeho domova.

LAST MINUTE zájezdy KALUTARA

Koggala – jižní pláže

Zažijte několik dnů jako ve snu na této krásné pláži! Vydejte se pak k laguně Kogalla a zažijte se svými nejbližšími romantickou procházku. Děti jistě ocení pozorování ptáků a vyjížďku na lodi.

LAST MINUTE zájezdy KOGGALA


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist