Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Měna na Srí Lance

Měnou na Srí Lance je rupie, která se dělí na 100 centů. Její mezinárodní kód je LKR a další označení, které můžete pro tuto měnu najít, je Rs. Oficiálně se žádná další měna na Srí Lance nepoužívá, avšak měny jako jsou dolar, libra či euro, zde lze bez větších potíží směnit.

Doporučuje se přivést si s sebou na ostrov větší sumu peněz, zároveň ale není dobré platit velkými bankovkami – obvykle je totiž problém dostat příslušnou zbývající sumu zpět.

Bank je na Srí Lance dostatek a fungují denně v průběhu celého pracovního týdne. Směnárny můžete naleznout v hotelech, penzionech i některých obchodech. V letoviscích při pobřežích pak můžete využít akreditovaných směnáren. Kromě toho můžete použít i platební karty či šeky.

K srdci si však vezměte následující radu: při odjezdu z domů nezapomeňte zbývající finance směnit ještě na Srí Lance, mimo ni vám totiž žádná směnárny rupii nesmění. Je také dobré vědět, že se na ostrov nesmí dovážet narkotika a drogy, indická a pákistánská měna a pornografická a erotická literatura.

Aktuální kurz srílanské rupie v červnu 2010

1 LKR = 0.1825 CZK
1 EUR = 140.2917 LKR
1 USD = 113.9471 LKR

Aktuální kurzy měn naleznete na stránkách České národní banky – www.cnb.cz


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist