Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Počasí na Srí Lance

Srí Lanka leží v tropickém pásu, tudíž zde můžeme očekávat teplé a vlhké klima. Pokud se na ostrov rozhodnete zavítat, určitě si pečlivě vybírejte termín, neboť zde lze narazit na dvě diametrálně odlišná období.

Prvním z nich je takzvané období Yala, které trvá od května do srpna a přináší především deštivé počasí a zasahuje obzvlášť jižní, západní a střední část ostrova.

Pro druhé období, období Maha, je naopak typické větrné a deštivé počasí, které řádí na severní a východní části ostrova. Mahu mohou návštěvníci očekávat od září do ledna.

Sucho sužuje ostrov hlavně na východě a pokud období bez kapky deště snášíte s nelibostí, nevydávejte se na Srí Lanku v časovém horizontu od května do září. „Ideální období“ pro návštěvu země plné kokosových palem a vůně skořice, snad neexistuje. Nicméně za příznivá období jsou považovány měsíce březen a duben, kdy Srí Lanka není bičována nepříjemnými monzuny.

Průměrné teploty se na ostrově pohybují zhruba mezi 30 až 35 stupni celsia. V horských oblastech pak počítejte s nižšími teplotami, avšak i 20 stupňů celsia může uprostřed veder zapůsobit vcelku blahodárně. O teplotu vody se nemusíte obávat, ta je, na rozdíl od počasí, stabilní a ručička teploměru ukazuje až k 27 stupňům. Pokud si však chcete vychutnat průzračně čistou vodu, nevydávejte se na dovolenou v květnu a červnu – právě tehdy monzun způsobuje, že je moře špinavé a rozčeřené.

Aktuální počasí na Srí Lance

Kliknutím na obrázek získáte v češtině:

  • podrobnou předpověď počasí na 5 dní
  • mapy počasí zohledňující teplotu, oblačnost a srážky
  • a mnoho dalších užitečných informací o počasí v dané zemi

               

 
          


 

Čtěte další články o Srí Lance!

Aktuální nabídka zájezdů na Srí Lanku



 

 
Tagy: , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist